Buat baik berpada-pada..

View previous topic View next topic Go down

Buat baik berpada-pada..

Post  ajaxs88 on Tue Oct 28, 2008 1:54 pm

Ni kisah benar yg terjadi dihadapan saya.. berlaku di Pasaraya The Store Sg. Buloh.. Petang deepavali semalam.. Sya menemankan isteri yg hendak membeli barangan anak didalam pasaraya the Store.. sambil tu saya bawak anak pusing2 dlm tu.. pasal si Ayman ni memang tak boleh nak duduk diam! Tengah saya berjalan-jalan tu tiba seorang gadis Melayu terjerit2 keluar dari fitting room!! macam kena histeria!! saya dgn Ayman pun terhenti dan termanggu2.. tak paham apa yg di jeritkan.. yg dengar "Curi!! Dia Curi!!" kemudian dia masuk balik kedlm fitting room dan tak lama kemudian keluar dgn pakaian lain dan masih terjerit2!! "dia curi!! dia curi!!" dan berlari terus ke kaunter..

Rupa2nya malang nasib adik tu.. dia yg sedang membeli belah didalam pasaraya tu telah disapa oleh seorang wanita india yang bertubuh gempal katanya.. Wanita tu berbual2 dgnnya dan bercerita ttg adiknya yg berada di Johor.. dia nak belikan seluar untuk adiknya tapi tak sure apa size.. so dia mintak tolong adik tu cubakan seluar tu.. Gadis melayu tu dgn hati terbuka bersetuju.. dan sebelum masuk dalam fitting room tu, wanita India tu offer untuk pegangkan handbag dia!!! so lepas tu tau ajelah apa yg terjadi!!

kalau baca mmg mcm tak percaya.. tapi itulah yg berlaku.. kekadang kita ni mmg hati baik.. berlapang dada.. dan kita pun tak sangka petang2 Deepavali camtu ada org dia yg nak buat perangai!! mm.. kekadang org ambik kesempatan atas kebaikan kita tu.. berhati-hati lah..
avatar
ajaxs88

Posts : 21
Join date : 2008-10-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Buat baik berpada-pada..

Post  fifidada&co on Thu Jan 01, 2009 9:15 pm

Salam,
Malang tak berbau... Kadang2 kita yang selalu baik(ehem2) ni tak sedar. Ada orang yang konon2 baik, tapi nak membohong!! Lepastu pulak, yg suka bohong ni pakai cantik2, kemeja masuk dalam...Selalule beringat... Ujian Allah tu dtg dlm mcm2 cara... Wink Wink Wink

psst:Mak saya a.k.a Kak Am selalu pesan "Keluar tu ingat... Lillahitaala"...
avatar
fifidada&co

Posts : 10
Join date : 2008-12-30
Age : 38
Location : Teluk Intan

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum